štvrtok 20. júla 2017

Hradečtí futbalisti sa pustili do prípravy, trio nováčikov nechýbalo

Do športového sa prezliekli vo svojej kabíne na Všesportovním štadióne a potom prebehli na ihrisko na Dukle, ktoré pamätá rad slávnych zápasov a výhier ich predchodcov. Práve tam sa hráči dnes už druholigového Hradca pustili do letnej prípravy na sezónu, v ktorej by mali atakovať návrat medzi elitu. Začali futbalom, od pondelka sa k tomu pridá aj tradičné letné drina.

Do hry sa s novými spoluhráčmi zapojili aj traja noví hráči, ktoré klub v minulých dňoch získal. Platí to o ofenzívnym záložníka či nepriateľovi Janu Pázler, záložníka Igorovi Súkenníkovi a strednému obrancovi Jiřím Bederka.Na druhej strane tréner Bohuslav Pilný musel z minulého ešte prvoligového kádra rad mien vyškrtat.

Ide o stopéra Adriana Rolka, ktorý ukončil pro fesionálnu kariéru a mal by posilniť divízneho nováčika z neďalekej Olympie, nepokračujú ani záložníci David Štípek a Aleš Čermák, ktorým skončilo hosťovanie rovnako ako brankári Martinu Kuciak. Ďalšie záložník Emir Halilovič odišiel po skončení zmluvy do Trnavy a útočník Pavel Dvořák do Jihlavy.Chýbali aj brankár Tomáš Koubek, ktorý obhajuje bránku slovenskej dvadsaťjednotky na európskom šampionáte, a obranca Tomáš Holeš, ktorý s týmto tímom absolvoval kompletnú prípravu, ale do konečnej nominácie sa nevošiel.

"Holeš by sa mal pripojiť vo štvrtok au Koubka sa uvidí, pripravujeme sa na variant bez neho aj s ním, "vysvetlil tréner hradeckého mužstvá Bohuslav Pilný.V Koubková prípade sa totiž môže objaviť ponuka, na ktorú by hráč aj klub pristúpili.
V tom prípade by sa Hradec oprel aj Jiřího Lindr, ktorý sa vracia po ročnom zranení. "Zatiaľ bude mať ešte trochu úľavy, ale pripr avený na sezónu by mal byť," uviedol Pilný.

Vzhľadom na tieto okolnosti sa do prípravy zapojil nádejný dorastenec Stejskal a z mladíkov nebol sám, doplnili ho ešte Vobejda a Hlavsa. Navyše sa z hosťovania vo Varnsdorfe vracia stredopoliar Janoušek a z prevyšovať stopér Petrášek.Naopak kvôli problémom s chrbtom stále nemôže trénovať stredopoliar Hable a podobne na tom je aj stopér krížikom. "U neho sa uvidí, či u nás zostane," poznamenal Pilný.

Hradečtí sa s výnimkou týždenného sústredenia v Ústí nad Orlicí, na ktoré sa vydajú v nedeľu, budú pripravovať v domácich podmienkach. Už vo štvrtok v Opatoviciach zohrajú prvý zápas s Pardubicami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára