nedeľa 23. júla 2017

Plzeň - Minsk 2: 0, majster v daždi začal víťazne, súperovi nedal šancu

V druhom zápase skupiny Villarreal nepotvrdil úlohu favorita a na ihrisku Rapidu Viedeň podľahol 1: 2. Práve so španielskym súperom bude hrať Plzeň nabudúce (štvrtok 1. októbra).

Mala by však predviesť lepší výkon ako proti Minsku. Na zaplnenom štadióne vo Štruncových sadoch síce mala zápas pod kontrolou, súperovi nedala šancu, ale do tempa sa dostávala sťažka.

Vlastne rozhodla 36. minúta, kedy Hrošovský nacentroval z rohového kopu do pokutového územia. Prechádzka hlavou predĺžil na Hořava, ktorý takisto hlavou poslal loptu pod brvno a v daždi sa rozbehol radovať pod kotol fanúšikov - 1: 0.

Bola to prvá priama strela na bránu v zápase. A nadlho posledná. Veď druhýkrát mieril český majster medzi tri tyče až v 58.minúte, keď Ďur išův pokus vychytal gólman Gutor. Toho si fanúšikovia môžu pamätať z jesene 2011, kedy ešte v drese BATE Borisov nastúpil proti Plzni v Lige majstrov.

"Víťazstvo sa nerodilo ľahko, súper tu určite ukázal kvalitu a trochu nás prekvapil, keď viac zahusťovali stred ihriska . Som rád, že sme si to ustrážili a Minsk nepustili do nejakej vážnejšej šance, "povedal plzeňský tréner Karel Krejčí.

streleného gólu Plzeň upokojila. Sústredila sa, aby nepochybil a zbytočne neinkasovala. A nakoniec si víťazstvo parádne poistila.Náhradník Petržela bol na ihrisku dve minúty, keď šťastne prešiel okolo jedného protihráča, druhému prestrčil loptu medzi nohami, tretiemu urobil kľučku a ľavačkou poslal loptu od tyče do brány.

V prvom polčase sa pritom Plzeň dlho hľadala a súpera dostala pod tlak až po polhodine zápasu, kedy sa po ospalom úvode prebudili tiež fanúšikovia. Vo 33. minúte hlavičkoval Ba ránek po rohovom kope ešte mimo, ale chvíľu nato už išli domáci do vedenia.

Tesne pred prestávkou mal šancu ešte Rajtoral, ale jeho tvrdá strela zo strednej vzdialenosti skončila nad bránou.

Hra pokračovala v podobnom duchu aj v druhom polčase. Plzeň držala loptu, ale nie a nie sa dostať cez solídne obranu Dinama Minsk.Druhý tím bieloruskej ligy naznačil nebezpečné protiútoky, ale stopercentnú šancu nemal žiadnu, len pár nedotiahnutých akcií.

Defenzíva zdobila aj Plzeň, ktorá predĺžila skvelú sériu nového trénera Krejčího - päť súťažných zápasov, päť výhier, skóre 13: 0 .

Plzeň teda začala účasť v základnej skupine víťazne, za čo od UEFA dostane v prepočte desať miliónov korún. A tiež nakročil k svojmu cieľu, ktorým je postup do jarnej časti pre najlepšie dva tímy tabuľky. Ten vybojovala vo všetkých troch predchádzajúcich účastiach v európskych pohároch.

"Viktoria preukázala skúsenosť a využila šance, ktoré si vypracovala. To my sme nedokázali.Pripravovali sme sa na ich štandardné situácie, bohužiaľ sme po jednej z nich inkasovali úvodný gól, "ľutoval hosťujúci kouč Vuk Rasovic.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára