pondelok 17. apríla 2017

Bojovní strážci her, které hrají lidé

Moje úplně první ambice být novinářem (Humphrey Bogart sebe) byl inspirován sportovních stránkách, poté, Manchester Guardian. To bylo v čítárně místní Workingmen klubu, kde se vzal vše od New Statesman na koně a honit, že jsem objevil radosti Cardus, Arlott, H. D. „Donny" Davies.

Trochu jsem si představit, že jednoho dne budu pracovat na stejný papír, i když ne ve stejném oddělení. Donny Davies odešel předtím, než jsem přišel, zabil spolu s mnoha dalšími ze svého milovaného Manchesteru United, v letecké havárii v Mnichově. Jeho věty přetrvávají.Vzpomínám si, jak příjemně jako když jsem poprvé četl jeho účet do pokutového odborníka úderu železnou břevna tak tvrdě, že „to udělal zvuk jako ladička."

A pokud mi paměť slouží, to bylo HD Davies který připomněl Foulkes, na Sheffield United brankáře, as o hmotnosti více než 20 kámen, a proto nechal jen velmi málo denního světla do svého brankoviště.Podle Daviese to byl pohled na Foulkes břicha který přesvědčil Steve Bloomer porušit jeho pravidlo pevně udržet míč na zemi, když střílí na bránu.

Bloomer neodolal zaměřené na Foulkes v bránici a jeden den, na mastnou hřišti s míčem jako olověné broky, trefil míč tak silně, že když ji Foulkes sevřela jeho vlající břicha vklouzl zpět do vlastní sítě jako nějaký obrovské lavině.

Cardus a Arlott, z Samozřejmě, že jsou jejich vlastní legendy. Jednou, když jsem pracoval na televizním programu s názvem Cinema a psaní o fotbal a kriket pro Sunday Times, jsem šel do Páně s Johnem.Bylo zahajovacím utkání sezóny a nic se neděje, takže jsme pili dobrého červeného vína a yarned

Po chvíli, růžové a přemítavého, jsem řekl:. „Víte, mám tu nejlepší práci , ve světě, protože Bet365-Klikněte zde lidé mi věnovat se dívat na filmy a jít do kriketu"John považován za bod a pak odpověděl:‚ Mým úkolem je mnohem lepší, protože mě Guardian vyplatí sledovat kriket a sup víno'

Pak mi řekl, že udělal přesně stejný argument Neville Cardus když psal o kriketu a hudby. Cardus nesouhlasila, že John měl tu nejlepší práci a tvrdil, výsady pro sebe.Když byl dotázán, jak by mohl případně odůvodnit toto tvrzení mu odpověděl: „Vzhledem k tomu, celkově si myslím, že bych raději spát s mezzosopranistkou než vinařem"

Časy se mění, specialista nahradí snílek. V každém případě, i když Cardus byl dnes naživu a pokrývá kriket, když by dostal čas jít na koncert? A co by Donny Davies, který miloval stát na terasách a poslechnout vtip fanoušků, aby neslušných zpěvy a běží bojů dnešního fotbalu zastánce?

To je důvod, proč nová kniha The Guardian Book of Sport 1981-1982 je zároveň smutek i radost někoho, jako jsem já. Smutek, že Cardus a Davies by bylo obtížné být co artikulovat a nadšení pro moderní hry.Radost je zjistit, že jejich nahrazení vyrovnávají bez zaostává tomto důležitém tradici jemné psaní. Facebook Twitter Pinterest John Arlott srpna 1949. Fotografie: Haywood Magee / Getty Images

Aniž by pompézní o této věci, mám pocit, že je důležité, že některé noviny udržují úzkostlivě a vysoké standardy sportovní psaní. Tím nemám na mysli pouze popisovat hru dobře, ale také být vědomi své historie, jeho místo v pořadí věcí a jeho význam jako vodítko při puzzle způsobem jsme i chovat.

Příliš mnoho sportovní psaní odpadky; levné nevyžádané propagaci propagační a základna emoce.Celý život v novinách mi umožňuje říci, že v celku, sportovní spisovatelé jsou považovány svými kolegy a v některých případech, jejich editorů, jako je suterén s výprodejem novinářům.

V mnoha případech je obtížné vytvořit obranu, což je důvod, proč je důležité mít k dispozici důkaz, že na některé noviny alespoň tam jsou sportovní spisovatelé, jejichž práce je jako informován, stimulující, zábavné a vnímavý jako cokoli, co by mohlo najít jinde v deníku.

Tato kniha nabízí tento důkaz. Styly, stejně jako občas měnit. Pochybuji, že by Neville úplně souhlasit s přístupem Franka Keatingově se ke svému řemeslu. Neville byl Paganini ve srovnání s Frankovou Grappellimu. Jeden houslista druhá housle hráč.

Ale co houslista.On improvizuje jeho nadšení, míchání chytrá pozo rování s anekdoty a zdánlivě náhodné asides.


Celkový efekt je radostný. Čtení Franka víte, že věří, že má nejlepší práci na světě.

Ve srovnání s Davidem Lacey je v pohodě, střízlivý, ani autoritativní.Výkonnosti Anglie v Norsku napsal: „Prosté fakta o výsledku Norsku jsou tyto: skupina přeplatku, předražené a často nadhodnocené umělců, jejichž jedinou loajalitu do hry se zdá, že patří do svých bankovních bilancí a jejich zástupců, myšlení byli v pro snadné utkání a nemohl přizpůsobit svou hru, nebo svůj postoj, když opozice odmítla lehnout."

Toto prohlášení by mělo být součástí Ron Greenwood své taktické týmové diskuse před každým zápasem nebo vyšité tepláků Hráči.

kniha je posouzení toho, co se stalo v oblasti sportu v průběhu roku a předpověď toho, co se může stát v budoucnosti.Čtení využije Coe a Ovett, ze Botham, z Nicklaus je upozornění z důvodů, proč sport, v celé své kráse, je podívaná jako v pohybu a vzrušující, jak si lze představit.

Chcete-li číst ze McEnroe má záchvaty vzteku, o neúčinnosti Anglie fotbalového týmu, o smrti Joe Louis v Las Vegas, kde ukončil svou kariéru jako vrátný v hazardu kasina, je pochopit smutek sportu, kdy sportovec nedokáže pochopit účel cvičení a skutečné potěšení z jeho dary.

Chcete-li číst Matthew Engel ostrý a zábavný úvahu zápasu Bet365-Uvítací bonus vyzvednete zde šipky, je přemýšlet, co televize vymyslí příště ve jménu sportu.Bude příští rok Guardian Book of Sport (neboť je plánován jako každoroční událost) funkce, jako pan Engel napovídá, výčet televizní ch klání, postýlky, domino, nebo dokonce uzel a spel?

Kdo ví.Jediné, co je jisté je, že ať se stane cokoli nebude dosaženo, aniž by pečlivě sledovat skupinou spisovatelů, kteří zdědil tradici Cardus, Davies, Ward-Thomas a podobně.

John Samuel, sportovní editor , představí knihu konstatováním: „Sport není pouze zábava pro výkonného umělce nebo hlídač, je to prostředek, jak zjistit o sobě, testování paměti, šlachy a ducha, často sám, často bez povšimnutí, možná proti jinému hráči, snad proti vlna nebo hora.

„i sportovci nejsou závod od sebe. Tyto hry si děti hrají, než jdou do školy - pravidla chování, učí se. - může být i silnější vliv v pozdějším věku než mnoho věcí, které se učí ve třídě"

Bet365-Čtěte více

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára